Vznik SenFSpS

Vážené dámy, vážení pánové

Vítejte na stránkách seniorů Fakulty sportovních studií. Tyto webové stránky vznikly v době pandemie, která významně omezila náš každodenní život. Cílem aktivit, které zde najdete je, snaha o zpříjemnění těžké situace a udržení se v co nejlepší fyzické i psychické kondici. Jste vítáni, i pokud nejste aktivními cvičenci fakulty. Můžete si zacvičit s našimi instruktážními videi a přečíst si zajímavé informace.

Dovolte mi pár informací k cvičení s instruktážními videi.

Videa jsou řazena do čtyř skupin

  • Protahovací cvičení – Jedná se o cvičení klidné, zaměřené na protažení celého těla, s prvky jógy. Můžete je zařadit ráno, večer i kdykoli během dne.
  • Základní cvičení – Cvičení obsahuje rozcvičení, posilovací cvičení a protažení. Nezabere více než30 minut, můžete ho zařadit, kdykoli máte čas a chuť.
  • Intenzivní cvičení – Tréninky v této skupině jsou nejnáročnější. Jedná se o cvičení silově vytrvalostní a cvičení na posílení kardiovaskulárního systému. Tréninky mohou trvat až hodinu. Vyčleňte si na ně prostor, čas a nachystejte si pití.
  • Cvičení se zdravotním omezením – Máte zdravotní omezení? Nevadí, můžeme cvičit v sedě na židli, v leže,.. Vyberte si typ cvičení, který je nejvhodnější pro váš zdravotní stav.

Tyto tréninky cvičte 3x týdně, pokud nemáte jinou aktivitu intenzivního charakteru. Před každým tréninkem (pokud to není součástí videa) se důkladně rozcvičte a po tréninku se poctivě protáhněte (rozcvičení i závěrečné protažení najdete samostatně i v části – protahovací cvičení).

Před každým cvičením zvažte váš aktuální zdravotní stav. Nejprve se podívejte, jaké cviky vám nabízíme a zda jsou v souladu s vašimi případnými zdravotními omezeními. Cviky, které vám nevyhovují, jednoduše přeskočte a vyberte si jiné.

Mnohá instruktážní videa vznikala bez možnosti využití kvalitního technického zázemí, proto se omlouváme zejména za kvalitu zvuku. Obsahová stránka je však vždy výsledkem mnohaletého získávání znalostí a zkušeností v této oblasti. Jsme institucí poskytující vzdělávání a zakládáme si na předávání ověřených informací založených na vědeckých poznatcích a zkušenostech.

V případě jakýchkoli dotazů, nás můžete kontaktovat, rádi je zodpovíme.

 

About the author: admin

Has one comment to “Vznik SenFSpS”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. A WordPress Commenter - 23/03/2020 Odpovědět

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.